- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ע"פ 70488/07
|
ע"פ בית המשפט המחוזי תל אביב |
70488-07
18.6.2007 |
|
בפני : 1. ב. אופיר-תום אב"ד - סג"נ 2. מרים סוקולוב 3. ישעיהו שנלר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נדין אנגאף עו"ד אבי כהן |
: מדינת ישראל עו"ד פמיליה פוגל |
| פסק-דין | |
השופטת מרים סוקולוב
1. בפנינו ערעור על גזר דינו של בית משפט השלום בתל-אביב (כב' השופטת כוחן) בת"פ 5522/06 מתאריך 8.2.07.
המערער הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, הסגת גבול ותקלה (היזק לציבור, ונגזרו עליו העונשים הבאים:
א. 20 (עשרים) חודשי מאסר בפועל מתאריך 31.8.06;
ב . 6 (שישה) חודשי מאסר על תנאי לתקופה של 3 שנים מיום שחרורו ממאסרו בגין עבירת שב"ח;
ג . 12 (שניים עשר) חודשי מאסר על תנאי לתקופה של 3 שנים מיום שחרורו בגין עבירות של הסגת גבול ותקלה ציבורית.
כאמור, המערער הודה בעובדות כתב האישום לפיהם ביום 31.8.06 בעת ששהה בתחומי ישראל ללא אישורי שהייה ו/או עבודה כחוק, השיג גבול בכך שקפץ מעל לגדר שגרירות בריטניה בישראל, נכנס לשגרירות ואיים לפגוע בעצמו באמצעות אקדח צעצוע, באם לא יאפשרו לו להפגש עם שגריר בריטניה בישראל.
בעקבות מעשהו של המערער הוזעקו למקום כוחות משטרה רבים ובכך גרם הנאשם לתקלה ציבורית.
נימוקי הערעור:
2 . ב"כ המערער העלה על נס את נסיבותיו האישיות - משפחתיות קשות וטרגיות של המערער וטען כי המערער יליד 1977 כבן 20, הינו תושב השטחים אשר סייע רבות למשטרת ישראל ולמערכת הביטחון, תוך סיכון חייו ובעזרתו נלכדו עבריינים ודורשי רעתה של המדינה.
כתוצאה מכך המערער נתון בסכנת חיים ממשית בשטחים הוא נרדף על ידי אנשי התנזים, ונאלץ לשהות בישראל ללא היתר, כחוק על מנת להציל את חייו.
לדברי בא כוחו, המערער שוהה בישראל כשהוא בודד לחלוטין ללא כל תמיכה, נעצר מספר פעמים בגין עבירות של שהיה בלתי חוקית ונשפט לעונשי מאסר בתנאי בידוד והפרדה קשים. על מנת לקיים עצמו, לאחר שהגיע לפת לחם עקב מצבו זה, המערער עבר עבירות נוספות.
עובר לביצוע העבירות נשוא הדיון עתר המערער לבג"צ במטרה לקבל אזרחות, או לחילופין, היתר לשהות בישראל עד למתן החלטה בעניינו.
ב"כ המדינה אף הביע נכונות באותו דיון להביא עניינו של המערער בפני ועדת המאוימים. אולם המערער השתחרר ממאסרו הלפני אחרון, מבלי שנמצא פתרון ולו זמני למצבו. המערער ביצע את העבירות נשוא הדיון מחמת חוסר האונים המוחלט בו היה מצוי, כאשר כל שביקש הוא למצוא מקלט מדיני בארץ אחרת או פתרון אחר למצבו, לאחר שנאסר עליו לשהות במדינת ישראל. כיום קיבל המערער היתר שהייה זמני למשך שבועיים מתום מאסרו על מנת שהועדה למאוימים תדון במצבו.
לטענת ב"כ המערער בית משפט קמא שגה בהפעילו את המאסרים המותנים במצטבר למאסר שהושת עליו בתיק זה, ועותר בהתחשב בנסיבות המיוחדות הללו להורות על הפחתה ממשית של תקופת המאסר שהוטלה על המערער.
כן הפנה ב"כ המערער את תשומת לב בית המשפט לכך שהמאסר על תנאי של 3 חודשים שהוטל על המערער בת.פ. 3238/04 של בית משפט השלום בירושלים הופעל בטעות פעמיים והוא עותר לבית המשפט לקבוע כי התקופה תרוצה בחופף למאסר שהוטל עליו בתיק זה.
3. ב"כ המשיבה ציינה בטיעוניה כי בית משפט קמא בגזר דינו לא חרג מרף הענישה הראוי בעבירות כגון דא. מאחר ומעשיו של הנאשם בשגרירות, חמורים ביותר ולא ניתן להתייחס אליהם בסלחנות. לאחר מתן פסה"ד בעניינו יוכל ב"כ המערער לפנות פעם נוספת בבקשה לוועדת המאוימים שתפקידה לבחון את מצבו של המערער ואת בקשתו למתן היתר בישראל. את ענין הפעלת המאסר על תנאי הכפול השאירה ב"כ המשיבה לשיקול דעת בית המשפט.
ב"כ המשיבה הגישה את גליון הרשעותיו הקודמות של המערער והצביעה על כך כי למערער הרשעות קודמות נוספות, ולא רק עבירות על חוק הכניסה לישראל, ביניהן פריצה לבנין וגניבה, תקיפת שוטר, הפרעה לשוטר, החזקת רכוש החשוד כגנוב ועוד.
כן הוגש מכתבה של וועדת המאוימים ולפיו עניינו של המערער ידון בועדה לאחר שישוחרר ממאסרו, ובינתיים יונפק לו היתר שהיה בישראל למשך שבועיים ממועד שחרורו ממאסר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
